Eigen brouwsels voor het web.

IE6Bar v1.3

Door ERIKvanPAASSEN op vrijdag 24 september 2010 14:54 - Reacties (9)
Categorie: Scripts, Views: 7.874

In een eerdere post heb ik IE6Bar geïntroduceerd. Dit is een scriptje dat een waarschuwing geeft, wanneer een bezoeker op de website nog Internet Explorer 6 gebruikt. Met het script kun je aangeven dat je website de sterk verouderde browser niet meer ondersteunt.

http://img.evpwebdesign.nl/ie6bar/thumbs/ie6-bar.png


Met de vandaag vrijgegeven v1.3-update wordt onder meer een vervelende bug verholpen. Door deze bug werden de browserlogo's niet getoond, wanneer het script vanuit een subdirectory (en niet vanuit de site root) werd aangeroepen. De logo's worden nu geladen vanuit de css-file, met behulp van relatieve paden, waardoor dit probleem niet meer optreedt.

Daarnaast heb ik een nieuw build script geschreven, waarmee de css en javascript samengevoegd. Het script maakt gebruik van de library CssMin om de stylesheet te comprimeren en de JSMin+-library doet hetzelfde met de javascripts.

De build tool is ook opgenomen in de source package en in de Mercurial-repository die eveneens sinds vandaag beschikbaar is op de Google Code-site.

Met dank aan Shadow en afraca voor de suggesties en natuurlijk aan crisp, voor het ontwikkelen van JSMin+.
Changelog
Released on September 24, 2010.
  • Mercurial repository with source is available now.
  • New build tool for easier development.
  • Fixed a major bug with browser logos not displaying when calling the script from a subdirectory of the webroot.
  • Renamed the configuration option textIE to txtIE.
Meer informatie & Download: https://github.com/evpaassen/ie6bar

IE6Bar v1.2

Door ERIKvanPAASSEN op vrijdag 9 juli 2010 18:27 - Reacties (15)
Categorie: Scripts, Views: 7.706

In mijn vorige post, zo'n drie maanden geleden, heb ik IE6Bar geïntroduceerd. Dit is een scriptje dat een waarschuwing geeft, wanneer een bezoeker op de website nog Internet Explorer 6 gebruikt.

http://img.evpwebdesign.nl/ie6bar/thumbs/ie6-bar.png


Vandaag heb ik versie 1.2 uitgebracht. In de versie wordt de balk standaard als overlay getoond, en is extra aandacht besteed aan het voorkomen van conflicten.

Uiteraard sta ik altijd open voor verbetering, dus als je aanmerkingen of suggesties hebt, kun je die hieronder plaatsen.
Changelog
Released on July 9, 2010.
  • The bar no longer conflicts with different JavaScript libraries.
  • The bar is now displayed as overlay by default.
  • Added CSS-class for overlay-setting.
  • Added wrapper div to deal with text alignment other than left.
Meer informatie & Download: https://github.com/evpaassen/ie6bar

[update] IE6Bar: Internet Explorer 6 upgrade notice

Door ERIKvanPAASSEN op dinsdag 13 april 2010 15:54 - Reacties (30)
Categorie: Scripts, Views: 13.122

Deze post is bijgewerkt op 14 april 2010. Zie update onderaan.

De ondersteuning voor Internet Explorer 6 wordt inmiddels bijna overal op het web afgebouwd. Zelfs Tweakers.net en Google doen hieraan mee. Wanneer IE6-gebruikers jouw site zonder IE6-support bezoeken, kun je ze niet zomaar een brakke webpagina voorschotelen: een uitleg waarom de pagina niet goed werkt is toch minstens op zijn plaats.
Nadelen van bestaande scripts
Er bestaan al veel scripts die bovenstaand probleem voor je oplossen en gebruikers van Internet Explorer 6 van een waarschuwing voorzien. Veel van deze scripts ontzeggen je dan ook direct toegang tot de site; iets dat in mijn ogen not done is. De gebruiker kan toch zeker zelf wel bepalen of de pagina voor hem of haar bruikbaar genoeg is in de oudere browser?

De meeste andere scripts voor het presenteren van een waarschuwing proberen de gold bar van Internet Explorer te immiteren. Deze 'gold bar' is echter nooit een echt succes gebleken en zelfs vaak onderwerp van kritiek.
Mijn eigen baksel: IE6Bar
Om deze reden heb ik nu mijn eigen waarschuwingsscript gebrouwen, genaamd IE6Bar. De waarschuwingsbalk kan verborgen worden door de gebruiker en plaatst dan ook een cookie om deze instelling te onthouden. Dit voorkomt het opwekken van ergernissen door herhaling van de boodschap.

Het script maakt gebruik van de jQuery-library en de jQuery Cookie plugin. De boodschap is standaard in het Engels, maar er is ook een Nederlandse versie beschikbaar. Daarnaast zijn alle teksten ook zelf te configureren. Hieronder zie je twee screenshots van de balk in actie.

Update 14-04: Inmiddels heb ik met versie 1.1 een kleine update uitgebracht: het is nu middels een optie wél mogelijk de balk als overlay te tonen. (Bedankt voor de tip, Leftblank!) Daarnaast is er een extra configuratieoptie opgenomen om de breedte van de tekstcontainer in te stellen, zodat je ook kortere teksten gewoon kunt centreren.

Meer informatie & Download: https://github.com/evpaassen/ie6bar

http://img.evpwebdesign.nl/ie6bar/thumbs/ie6-bar.png

http://img.evpwebdesign.nl/ie6bar/thumbs/ie6-bar-expanded.png


Met dank aan Crisp voor het kunnen gebruiken van JSMin+.