Posts over een zelfgemaakte Chrome-extensie die de usability van Tweakers.net moet verbeteren.

T7 Tweaks Chrome-extensie v1.1

Door ERIKvanPAASSEN op maandag 29 oktober 2012 23:26 - Reacties (7)
Categorie: T7 Tweaks, Views: 6.030

Zojuist heb ik een update van mijn Chrome-extensie uitgebracht. Deze extensie heeft als doel om de nieuwe versie van Tweakers.net iets gebruiksvriendelijker of bruikbaarder te maken voor de doorgewinterde Tweaker. Omdat iedereen zijn eigen voorkeuren heeft, zijn alle aanpassingen instelbaar. Je moet er natuurlijk wel aan kunnen blijven tweaken! ;)

De belangrijkste verbetering is dat de extensie nu te installeren is vanuit de Chrome Web Store. Hierdoor is de omslachtige installatieprocedure overbodig geworden. Een ander voordeel is dat hiermee ook direct het automatisch updaten van de extensie geregeld is, zonder dat iemand daar last van heeft.

Overige verbeteringen
  • Submenu's boven de menubalk voor snellere navigatie.
  • Mogelijkheid voor het verbergen van het blok 'IT Jobs' en 'Nieuwsbrief'.
Reeds bestaande features
  • Terugplaatsen Meuktracker in rechterkolom op de frontpage.
  • Inklappen Pricewatch-blok op de frontpage.
  • Verbergen Facebook- en Twitter-button op de frontpage.
Installeren
Klik hier om de extensie te installeren vanuit de Chrome Web Store.

T7 Tweaks Chrome-extensie v1.0

Door ERIKvanPAASSEN op zaterdag 20 oktober 2012 03:13 - Reacties (11)
Categorie: T7 Tweaks, Views: 9.680

UPDATE - Er is nu een nieuwe versie van deze extensie beschikbaar, die te installeren is via de Chrome Web Store.


De nieuwe site van Tweakers.net riep bij velen gemengde gevoelens op. Zo ook bij mij: die nieuwe layout is toch wel erg wennen. Omdat de indeling van de frontpage niet echt naar mijn zin was, ben ik begonnen aan een kleine Chrome-extensie, die een en ander voor mij oplost.

De belangrijkste feature van de extensie is het terugplaatsen van de meuktracker op de frontpage. Het aantal items dat daarin verschijnt, is instelbaar per categorie. Ook kan het ding het Pricewatch-blok wat inkorten, en de links naar de Twitter- en Facebook-pagina verbergen. Zodra je die volgt heb je die buttons immers toch niet meer nodig.
Screenshots
http://img.evpwebdesign.nl/t7_tweaks/screenshot-frontpage-thumb.png

http://img.evpwebdesign.nl/t7_tweaks/screenshot-instellingen-thumb.png
Downloaden
Voor de nieuwsgierigen is de extensie hier te downloaden. Om hem te installeren ga je vervolgens naar de url chrome://extensions, zet je daar de ontwikkelaarsmodus aan, en sleep je het gedownloade crx-bestaand in die pagina. Als je de ontwikkelaarsmodus niet aanzet, zal Chrome zeggen dat je alleen extensies uit de web store kan installeren.
En kan je dan ook niet gelijk even die advertenties uit de frontpage slopen?
Nee, naast het feit dat dat in de voorwaarden van de site verboden wordt, zijn die advertenties voor Tweakers.net een bron van inkomsten en dat respecteer ik.